Coronavirus: Landul german Bavaria va fi redeschis parţial pentru turism de la sfârşitul lunii mai

Coronavirus: Landul german Bavaria va fi redeschis parţial pentru turism de la sfârşitul lunii mai

Landul Bavaria din sudul Germaniei va fi redeschis parţial pentru turism de la sfârşitul lunii mai, a anunţat marţi premierul landului Markus Soeder, informează Reuters.

Hotelurile îşi vor redeschide uşile pentru turişti de Rusalii, pe 30 mai, însă cu unele restricţii.

Potrivit lui Soeder, restaurantele vor fi de asemenea deschise de la mijlocul lunii mai în prosperul land alpin, dar restricţiile de distanţare vor fi menţinute pentru a minimiza riscul de contaminare cu noul tip de coronavirus printre clienţi. Totodată, restaurantele vor trebui să închidă la orele locale 22:00.

"Vom deschide hotelurile şi turismul începând din weekendul Rusaliilor, pe 30 mai, însă fără facilităţile de wellness, saună sau piscine", a spus Soeder.

Germania, considerată unul dintre cei mai buni elevi europeni în gestionarea coronavirusului, a decis de joia trecută o diminuare a unor restricţii, deschizând în anumite condiţii lăcaşuri de cult, muzee, expoziţii şi grădini zoologice.

Berlinul consideră că succesele înregistrate până acum datorită măsurilor de izolare a populaţiei pentru a opri răspândirea epidemiei permit o relaxare progresivă a acestora. Totuşi, autorităţile germane se tem de un al doilea val de contaminare dacă unele măsuri de relaxare în rândul populaţiei vor fi luate prea curând.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...