Coronavirus: Lideri din Asia de Sud au abordat chestiunea cooperării pentru a face faţă pandemiei

Coronavirus: Lideri din Asia de Sud au abordat chestiunea cooperării pentru a face faţă pandemiei

Lideri din ţări din Asia de Sud au discutat duminică despre modalităţile de a coopera pentru a stopa răspândirea noului coronavirus în regiune, India oferindu-se să contribuie la un fond de urgenţă, transmite dpa.

Prin videoconferinţă, lideri din cadrul Asociaţiei pentru Cooperare Regională din Asia de Sud (SAARC) au vorbit despre planurile lor în acest sens.



Din SAARC fac parte Afganistan, Bangladesh, Bhutan, India, Maldive, Nepal, Pakistan şi Sri Lanka. Circa o cincime din populaţia lumii trăieşte în aceste ţări.

Deşi au fost înregistrate cazuri de infectare, potrivit experţilor, aceste ţări se află deocamdată în primele faze ale pandemiei.

Majoritatea infectărilor s-au descoperit la persoane venite din afara acestor ţări sau care au intrat în contact cu turişti, până acum neavând loc contagieri la nivelul comunităţii.

Până în prezent, India a raportat cele mai multe cazuri, 107 contagieri confirmate şi două decese. Restul ţărilor au raportat împreună 100 de cazuri şi niciun deces.

La videoconferinţă, toţi liderii au subliniat că momentan situaţia este neclară şi că iau măsuri pentru a stopa o eventuală extindere a bolii în interiorul comunităţilor.

Ei au căzut de acord ca secretariatul SAARC să înfiinţeze un mecanism de punere în comun a resurselor, know-how-ului, tehnologiei şi bunelor practici.

India s-a oferit să contribuie cu 10 milioane de dolari la un fond de urgenţă al SAARC la care să poată avea acces toate ţările din acest grup. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…