Coronavirus: Lideri din Asia de Sud au abordat chestiunea cooperării pentru a face faţă pandemiei

Coronavirus: Lideri din Asia de Sud au abordat chestiunea cooperării pentru a face faţă pandemiei

Lideri din ţări din Asia de Sud au discutat duminică despre modalităţile de a coopera pentru a stopa răspândirea noului coronavirus în regiune, India oferindu-se să contribuie la un fond de urgenţă, transmite dpa.

Prin videoconferinţă, lideri din cadrul Asociaţiei pentru Cooperare Regională din Asia de Sud (SAARC) au vorbit despre planurile lor în acest sens.Din SAARC fac parte Afganistan, Bangladesh, Bhutan, India, Maldive, Nepal, Pakistan şi Sri Lanka. Circa o cincime din populaţia lumii trăieşte în aceste ţări.

Deşi au fost înregistrate cazuri de infectare, potrivit experţilor, aceste ţări se află deocamdată în primele faze ale pandemiei.

Majoritatea infectărilor s-au descoperit la persoane venite din afara acestor ţări sau care au intrat în contact cu turişti, până acum neavând loc contagieri la nivelul comunităţii.

Până în prezent, India a raportat cele mai multe cazuri, 107 contagieri confirmate şi două decese. Restul ţărilor au raportat împreună 100 de cazuri şi niciun deces.

La videoconferinţă, toţi liderii au subliniat că momentan situaţia este neclară şi că iau măsuri pentru a stopa o eventuală extindere a bolii în interiorul comunităţilor.

Ei au căzut de acord ca secretariatul SAARC să înfiinţeze un mecanism de punere în comun a resurselor, know-how-ului, tehnologiei şi bunelor practici.

India s-a oferit să contribuie cu 10 milioane de dolari la un fond de urgenţă al SAARC la care să poată avea acces toate ţările din acest grup. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Foarte interesante amănunte!

3 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

4 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

5 O „dihanie” HIMARS a spulberat baza grupării teroriste „Wagner” din regiunea Luhansk