Coronavirus: Mai multe spitale din statul indian Maharashtra au oprit imunizările pe fondul penuriei de vaccinuri

Coronavirus: Mai multe spitale din statul indian Maharashtra au oprit imunizările pe fondul penuriei de vaccinuri

Mai multe spitale din statul indian Maharashtra, cel mai afectat de noul val de contaminări cu noul coronavirus, au încetat imunizările vineri, motivând lipsa dozelor, într-un moment în care ţara înregistrează un nou record de cazuri, informează AFP.

India se confruntă cu un al doilea val virulent de contaminări cu COVID-19, care se răspândeşte cu o viteză nemaivăzută de la începutul pandemiei, cu aproape 132.000 de cazuri noi înregistrate în ultimele 24 de ore.

În capitala economică Mumbai, 25 de spitale din 71 de unităţi spitaliceşti private unde se desfăşoară imunizări îşi epuizaseră dozele de vaccin joi, au anunţat autorităţile locale.

Situaţia nu este cu mult mai bună nici în spitalele de stat. Un important spital din Maharashtra a refuzat persoanele care au sosit vineri dimineaţă pentru administrarea primei doze.

"Există o penurie de vaccinuri, astfel încât programul a fost suspendat", a declarat pentru AFP Heeba Patwe, un medic la acest spital, care vaccinează de obicei 5.000 de persoane pe zi.

"Cele mai multe spitale din Mumbai vor rămâne fără vaccinuri până la sfârşitul zilei", a avertizat vineri Mangala Gomare, un responsabil care monitorizează programul de imunizare din metropolă.

Autorităţile locale au declarat pe Twitter că deficitul de doze este cauzat de "ne-primirirea stocurilor" de la guvernul federal.

Ministrul Sănătăţii din Maharashtra, Rajesh Tope, a avertizat miercuri că stocurile riscă să fie epuizate în termen de trei zile.

La rândul lor, alte state indiene au raportat stocuri de doar câteva zile. Potrivit The Times of India, zece state au stocuri de doar trei sau patru zile, inclusiv Uttar Pradesh, cu circa 200 de milioane de locuitori, dar şi Bihar şi Bengalul de Vest, în nord-estul Indiei.

Până în prezent, 94 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost administrate în India la o populaţie de 1,3 miliarde de locuitori.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Adina Buzatu a scos de la naftalină imaginea în care s-a pozat goală, alături de cinci bărbați

2 VIDEO Cara Delevingne „și-a donat orgasmul pentru știință” / Pentru asta s-a masturbat într-un spital din Germania

3 Două zodii de care trebuie să fugi cât poți. Cine sunt vampirii energetici care își epuizează semenii

4 VIDEO Emilia Dorobanțu, cântec emoționant de 1 Decembrie. Interpretarea superbă care te face să plângi

5 Cine este judecătorul care și-a injectat benzină în venă și ar fi murit în ambulanța care-l transporta la București