Coronavirus: Mai multe spitale din statul indian Maharashtra au oprit imunizările pe fondul penuriei de vaccinuri

Coronavirus: Mai multe spitale din statul indian Maharashtra au oprit imunizările pe fondul penuriei de vaccinuri

Mai multe spitale din statul indian Maharashtra, cel mai afectat de noul val de contaminări cu noul coronavirus, au încetat imunizările vineri, motivând lipsa dozelor, într-un moment în care ţara înregistrează un nou record de cazuri, informează AFP.

India se confruntă cu un al doilea val virulent de contaminări cu COVID-19, care se răspândeşte cu o viteză nemaivăzută de la începutul pandemiei, cu aproape 132.000 de cazuri noi înregistrate în ultimele 24 de ore.

În capitala economică Mumbai, 25 de spitale din 71 de unităţi spitaliceşti private unde se desfăşoară imunizări îşi epuizaseră dozele de vaccin joi, au anunţat autorităţile locale.

Situaţia nu este cu mult mai bună nici în spitalele de stat. Un important spital din Maharashtra a refuzat persoanele care au sosit vineri dimineaţă pentru administrarea primei doze.

"Există o penurie de vaccinuri, astfel încât programul a fost suspendat", a declarat pentru AFP Heeba Patwe, un medic la acest spital, care vaccinează de obicei 5.000 de persoane pe zi.

"Cele mai multe spitale din Mumbai vor rămâne fără vaccinuri până la sfârşitul zilei", a avertizat vineri Mangala Gomare, un responsabil care monitorizează programul de imunizare din metropolă.

Autorităţile locale au declarat pe Twitter că deficitul de doze este cauzat de "ne-primirirea stocurilor" de la guvernul federal.

Ministrul Sănătăţii din Maharashtra, Rajesh Tope, a avertizat miercuri că stocurile riscă să fie epuizate în termen de trei zile.

La rândul lor, alte state indiene au raportat stocuri de doar câteva zile. Potrivit The Times of India, zece state au stocuri de doar trei sau patru zile, inclusiv Uttar Pradesh, cu circa 200 de milioane de locuitori, dar şi Bihar şi Bengalul de Vest, în nord-estul Indiei.

Până în prezent, 94 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost administrate în India la o populaţie de 1,3 miliarde de locuitori.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro