Coronavirus: Măştile de protecţie nu vor mai fi obligatorii în avioane şi spaţii publice închise

Coronavirus: Măştile de protecţie nu vor mai fi obligatorii în avioane şi spaţii publice închise

Grecia a anunţat miercuri că de la 1 iunie măştile de protecţie în avioane şi în spaţii publice închise nu vor mai fi obligatorii, relatează Reuters.

Agenţia Uniunii Europene pentru Siguranţa Aviaţiei (AESA) şi Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) au anunţat în această lună că măştile nu mai sunt obligatorii în aeroporturi şi în avioane, în Europa, din 16 mai.

Dar regulile pentru purtarea măştilor variază după ce obligativitate a fost eliminată, companiilor aeriene li s-a cerut să-i încurajeze pe pasageri să folosească măşti în zborurile către sau dinspre destinaţii unde purtarea măştii în transportul public este încă obligatorie.

''Purtarea obligatorie a măştilor rămâne în spitale, aziluri de bătrâni şi transportul urban, cum ar fi autobuzele, metroul şi tramvaiul'', a declarat ministrul grec al Sănătăţii, Thanos Plevris, într-un mesaj televizat.

El a adăugat că un comitet de experţi va anunţa săptămâna viitoare o decizie pentru pasagerii de pe feriboturi.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!