Coronavirus: Mexicul îşi va menţine deschise frontierele, în pofida măsurilor anunţate de SUA

Coronavirus: Mexicul îşi va menţine deschise frontierele, în pofida măsurilor anunţate de SUA

Guvernul mexican a declarat că nu plănuieşte să restricţioneze călătoriile internaţionale sau să-şi închidă frontierele, în pofida măsurilor drastice pentru combaterea coronavirusului anunţate de preşedintele american Donald Trump, informează joi dpa.

"Nu se intenţionează restricţionarea călătoriilor internaţionale spre Mexic sau închiderea frontierelor sau porturilor" ţării, a declarat ministrul-adjunct al sănătăţii mexican Hugo Lopez-Gatell, adăugând totodată că toate controalele sanitare pe aeroporturi vor fi înăsprite pentru a încetini propagarea coronavirusului.

Potrivit lui Lopez-Gatell, nu există dovezi că închiderea frontierelor ajută la stăvilirea propagării virusului. De asemenea, el a atenţionat asupra consecinţelor economice grave pe care le poate avea acest lucru.
 


În prezent sunt confirmate 12 cazuri de coronavirus în Mexic.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri suspendarea pentru 30 de zile a intrării în SUA a persoanelor care au călătorit recent în Europa, cu excepţia cetăţenilor americani, o măsură dură care vizează limitarea răspândirii epidemiei cauzate de noul coronavirus.

Ea se va aplica oricărei persoane care a călătorit în Spaţiul Schengen în ultimele 14 zile înainte de sosirea lor prevăzută în SUA, cu excepţia americanilor şi a locuitorilor cu rezidenţă permanentă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

4 Așa o fi?

5 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!