Coronavirus: Mexicul îşi va menţine deschise frontierele, în pofida măsurilor anunţate de SUA

Coronavirus: Mexicul îşi va menţine deschise frontierele, în pofida măsurilor anunţate de SUA

Guvernul mexican a declarat că nu plănuieşte să restricţioneze călătoriile internaţionale sau să-şi închidă frontierele, în pofida măsurilor drastice pentru combaterea coronavirusului anunţate de preşedintele american Donald Trump, informează joi dpa.

"Nu se intenţionează restricţionarea călătoriilor internaţionale spre Mexic sau închiderea frontierelor sau porturilor" ţării, a declarat ministrul-adjunct al sănătăţii mexican Hugo Lopez-Gatell, adăugând totodată că toate controalele sanitare pe aeroporturi vor fi înăsprite pentru a încetini propagarea coronavirusului.

Potrivit lui Lopez-Gatell, nu există dovezi că închiderea frontierelor ajută la stăvilirea propagării virusului. De asemenea, el a atenţionat asupra consecinţelor economice grave pe care le poate avea acest lucru.


În prezent sunt confirmate 12 cazuri de coronavirus în Mexic.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri suspendarea pentru 30 de zile a intrării în SUA a persoanelor care au călătorit recent în Europa, cu excepţia cetăţenilor americani , o măsură dură care vizează limitarea răspândirii epidemiei cauzate de noul coronavirus.

Ea se va aplica oricărei persoane care a călătorit în Spaţiul Schengen în ultimele 14 zile înainte de sosirea lor prevăzută în SUA, cu excepţia americanilor şi a locuitorilor cu rezidenţă permanentă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu