Coronavirus: Mexicul va primi 24 de milioane de doze de vaccin rusesc Sputnik V

Coronavirus: Mexicul va primi 24 de milioane de doze de vaccin rusesc Sputnik V

Mexicul va primi 24 de milioane de doze de vaccin rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a anunţat luni preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador, relatează AFP.

"Am vorbit cu preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin (...) şi i-am mulţumit pentru decizia de a ne trimite 24 de milioane de doze de vaccin Sputnik V în următoarele două luni", a scris pe Twitter preşedintele mexican , în vârstă de 67 de ani, care a fost testat pozitiv duminică pentru COVID-19 .


Ministrul mexican de externe, Marcelo Ebrard, a declarat mai înainte că autorităţile sanitare mexicane aşteaptă sprijinul Rusiei pentru livrarea "cât mai curând posibil" a vaccinului rusesc.

Anunţul oficial al Mexicului survine în condiţiile în care Sputnik V nu a fost încă autorizat de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) sau de autorităţile sanitare mexicane.

Producătorii vaccinului rusesc au depus o cerere în decembrie anul trecut pentru efectuarea de studii clinice în Mexic.

În Uniunea Europeană, doar două vaccinuri sunt autorizate în prezent: cel de la Pfizer-BioNTech şi cel de la Moderna. Aprobarea vaccinului AstraZeneca, care este deja utilizat în Regatul Unit, urmează să aibă loc la sfârşitul lunii ianuarie.

Mexicul a fost prima ţară din America Latină care a început vaccinarea împotriva COVID-19 pe 24 decembrie, urmat în aceeaşi zi de Chile şi Costa Rica .

Vaccinul Pfizer/BioNTech este primul care a fost autorizat de urgenţă şi singurul disponibil în Mexic. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante