Coronavirus: Mii de argentinieni manifestează împotriva izolării

Coronavirus: Mii de argentinieni manifestează împotriva izolării

Mii de argentinieni au manifestat luni la Buenos Aires şi în alte oraşe împotriva izolării impuse de guvern pentru a lupta împotriva coronavirusului, într-un moment când Argentina se confruntă cu o creştere puternică a contaminărilor, informează marţi France Presse.

Manifestaţia de la Buenos Aires, convocată pe reţelele sociale şi susţinută de opoziţia faţă de preşedintele Alberto Fernandez, a avut loc după ce guvernul a anunţat vineri prelungirea până pe 30 august a măsurilor de izolare în zona metropolitană a capitalei, care reprezintă 90% din cazurile înregistrate în Argentina.

În sloganuri anti-izolare, manifestanţii s-au exprimat de asemenea împotriva reformei judiciare lansate de autorităţi şi au cerut măsuri contra insecurităţii şi corupţiei.

Un manifestant, Gustavo Alvarez, a acuzat guvernul că se foloseşte de măsurile de izolare pentru a controla populaţia. "Vor să ne domine prin boală şi izolare", a declarat el pentru AFP. "Oamenii trebuie să se răzvrătească", a adăugat el.

Demonstranţii, care purtau măşti dar nu respectau distanţarea de siguranţă, au scandat "Libertate, libertate!".

Manifestaţia de la Buenos Aires nu este prima de acest gen, dar a fost cea mai importantă din punct de vedere numeric şi demonstraţii similare au avut de asemenea loc luni în principalele oraşe ale Argentinei.

Protestele au loc în timp ce preşedintele Fernandez a făcut apel luni într-un discurs la unitatea tuturor argentinienilor în faţa pandemiei.

Potrivit ultimului bilanţ, Argentina a înregistrat 294.556 de cazuri de contaminare cu coronavirus şi 5.750 de decese. Numărul de noi contaminări a depăşit 5.000 pe zi în ultimele şapte zile.

Guvernul a instaurat la 20 martie o carantină în toată Argentina, dar de atunci a relaxat-o într-o mare parte a ţării.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria