Coronavirus: Miniştrii polonezi, testaţi după ce colegul de la mediu a fost contaminat

Coronavirus: Miniştrii polonezi, testaţi după ce colegul de la mediu a fost contaminat

Miniştrii din guvernul polonez care au participat la cea mai recentă şedinţă de cabinet au fost testaţi pentru noul coronavirus, după ce luni ministrul mediului a anunţat că a fost testat pozitiv, a făcut cunoscut marţi şeful de cabinet al premierului, Michal Dworczyk, relatează Reuters.

Nouă dintre cei 24 de miniştri au lipsit de la şedinţa respectivă, între care premierul Mateusz Morawiecki şi ministrul sănătăţii Lukasz Szumowski, a precizat Dworczyk.

Rezultatele vor fi anunţate în cursul zilei şi toţi rămân în carantină, a menţionat responsabilul polonez pe postul public de radio.

Ultima reuniune a executivului polonez a avut loc pe 10 martie.

Luni, ministrul polonez al mediului, Michal Wos, a anunţat că a fost testat pozitiv după ce a venit în contact cu un lucrător forestier care se dovedise a fi bolnav. Ministrul în vârstă de 29 de ani a precizat că se simte bine.

Polonia, care are 38 milioane de locuitori, înregistrase până marţi 177 de cazuri de contaminare, între care patru decese, conform unui grafic realizat de Reuters. Ţara membră a UE a interzis accesul străinilor pe teritoriul său, suspendând transporturile internaţionale şi închizând universităţile şi şcolile pentru a limita pandemia. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

3 Așa o fi?

4 10 poliţişti suspectaţi de luare de mită, „săltaţi” de la un curs de prevenire a corupţiei

5 VIDEO Bătaie generală într-un club de fiţe după ce o „pisi” s-a plâns lui „iubi” că a fost pipăită