Coronavirus: Ministrul ceh al sănătăţii îşi îndeamnă conaţionalii la responsabilitate, avertizând că sistemul de sănătate este la limită

Coronavirus: Ministrul ceh al sănătăţii îşi îndeamnă conaţionalii la responsabilitate, avertizând că sistemul de sănătate este la limită

Ministrul sănătăţii din Republica Cehă, Jan Blatny, a lansat miercuri un apel către concetăţenii săi să se comporte în mod responsabil şi să respecte măsurile de protecţie împotriva coronavirusului, avertizând că lucrurile se pot înrăutăţi în câteva săptămâni, relatează dpa.

Dacă transmiterea virusului nu este stopată în mod colectiv, a spus Jan Blatny, atunci situaţia la nivel naţional va semăna peste 'două-trei săptămâni' cu cea din focarele de coronavirus din prezent.

Guvernul ceh a izolat în mare parte districtele Cheb, Sokolov şi Trutnov, iar Blatny nu a exclus instituirea carantinei şi în cazul altor focare, adăugând că sistemul sanitar din Cehia este la limita a ceea ce poate gestiona.

Un val de contaminări este în creştere de la vest la est, a remarcat ministrul.

Autorităţile de la Praga au raportat miercuri 12.486 de noi cazuri de infecţii cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, mai mult decât în orice altă zi de la începutul lunii ianuarie. De la începutul pandemiei, Cehia a înregistrat 18.596 de decese din cauza COVID-19.

În pofida riscurilor, ministrul ceh al comerţului, Karel Havlicek, a exercitat presiuni pentru redeschiderea magazinelor de săptămâna viitoare, obligând angajaţii din sector să poarte măşti FFP2 medicale.

'Sunt unii care consideră relaxarea măsurilor, cum ar fi redeschiderea magazinelor, drept nebunie absolută', a remarcat premierul ceh Andrej Babis într-o declaraţie pentru CTK. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren