Coronavirus: Ministrul francez al economiei cere amânarea Black Friday

Coronavirus: Ministrul francez al economiei cere amânarea Black Friday

Ministrul francez al economiei, Bruno Le Maire, le-a cerut miercuri companiilor din sectorul distribuţiei să amâne operaţiunea promoţională Black Friday prevăzută în Franţa pentru data de 27 noiembrie, în timp ce guvernul de la Paris este aşteptat să decidă în zilele următoare când îşi vor putea relua activitatea centrele comerciale ''neesenţiale'', închise în cadrul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19, informează AFP.

''Chiar este vinerea viitoare data potrivită pentru a organiza un Black Friday? Răspunsul meu este 'nu' '', a spus Bruno Le Maire în timpul reuniunii periodice pentru întrebări adresate guvernului în Senat.

El le-a cerut agenţilor comerciali din sectorul distribuţiei, inclusiv celor din comerţul online, ''să examineze toate posibilităţile pentru a decala această operaţiune care nu are sens în condiţiile actuale''.

Ministrul francez a recunoscut însă că guvernul nu are puterea de a decide asupra operaţiunilor promoţionale desfăşurate de actori privaţi, cum este şi cazul campaniei Black Friday, dar a insistat că va discuta cu aceştia pentru a-i convinge ''să dea dovadă de simţ al responsabilităţii''.

Executivul francez urmează să anunţe în zilele următoare modalităţile de relaxare progresivă a restricţiilor antiepidemice impuse începând din 30 octombrie în cadrul celui de-al doilea lockdown instituit anul acesta.

Numeroşi parlamentari şi organizaţii profesionale cer ca micile magazine ''neesenţiale'' să-şi poată relua activitatea începând din 27 noiembrie, susţinând că odată cu Black Friday aceste activităţi comerciale sunt dezavantajate în faţa comerţului online.

''Împreună cu premierul, împreună cu preşedintele Republicii, vom face tot posibilul ca această redeschidere să poată avea loc (...) de îndată ce condiţiile sanitare o vor permite'', a mai spus ministrul francez al economiei.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență