Coronavirus: Ministrul francez al sănătăţii avertizează că procesul de relaxare poate fi inversat

Coronavirus: Ministrul francez al sănătăţii avertizează că procesul de relaxare poate fi inversat

Autorităţile franceze ar putea lua decizia de repunere în vigoare a măsurilor draconice de închidere şi izolare împotriva răspândirii noului coronavirus, în cazul în care se vor înregistra noi focare ale epidemiei, a avertizat luni ministrul sănătăţii, Olivier Veran, transmite Reuters.

"Dacă virusul îşi va relua cursa nebună, vom lua din nou măsuri de închidere şi izolare", a declarat Veran pentru televiziunea BFM.

Franţa se află pe locul cinci în clasamentul mondial al mortalităţii de COVID-19. Autorităţile franceze au instituit perioada de închidere şi izolare din data de 17 martie pentru a stopa răspândirea noului coronavirus. De luni, în Franţa a început procesul de relaxare progresivă a acestor măsuri.

Comentând despre noile focare de infecţie depistate pe teritoriul francez, ministrul Veran a susţinut că nu este deloc surprins. "Acest lucru demonstrează că vom trebui să învăţăm să trăim alături de acest virus. Cu cât vom fi mai vigilenţi la nivel colectiv, cu atât vom avea mai puţine focare", a apreciat el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante