Coronavirus: Ministrul german de externe critică SUA pentru reacţia prea lentă

Coronavirus: Ministrul german de externe critică SUA pentru reacţia prea lentă

Ministrul german de externe, Heiko Maas, a criticat Statele Unite pentru reacţia prea lentă la epidemia de coronavirus, într-un interviu pentru revista Der Spiegel difuzat vineri către presă, înainte de publicare. Reuters apreciază că declaraţiile şefului diplomaţiei de la Berlin sunt încă un indiciu privind tensiunile între aliaţi.

China a luat ''măsuri foarte autoritare, în timp ce SUA au minimalizat virusul multă vreme'', a apreciat Maas, adăugând că ''acestea sunt două extreme, dintre care niciuna nu poate fi un model pentru Europa''.

Germania este una din ţările care au acuzat săptămâna trecută Statele Unite de tactici ''din Vestul Sălbatic'', cum ar fi supralicitarea sau blocarea livrărilor de produse medicale către cumpărători care încheiaseră deja contracte, reaminteşte Reuters.

Maas a declarat pentru Der Spiegel că speră ca Washingtonul să îşi reconsidere relaţiile internaţionale în contextul crizei provocare de coronavirus. ''Să vedem în ce măsură acţiunile guvernului american vor genera în SUA discuţii despre funcţionarea reală a modelului 'America First' (America în primul rând)' '', a spus ministrul. El a atras atenţia că politicile comerciale agresive au afectat probabil capacitatea Statelor Unite de a achiziţiona echipamente de protecţie.

Reuters nu a reuşit să obţină imediat o reacţie din partea ambasadei americane la Berlin. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

2 „Ce ne va trimite data viitoare? Perne?” / Vitali Klitschko, „fără cuvinte” după ajutorul militar promis de Germ…

3 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!

4 De belea! Alexandra Stan, din ce în ce mai fierbinte! Să nu dea iar în clocot...

5 VIDEO Încă o dovadă că USR este doar un hârdău de rahat care încă n-a explodat