Coronavirus: Ministrul german de externe solicită prudenţă în ceea ce priveşte reducerea restricţiilor de călătorie în străinătate

Coronavirus: Ministrul german de externe solicită prudenţă în ceea ce priveşte reducerea restricţiilor de călătorie în străinătate

Ministrul german de externe, Heiko Maas, solicită prudenţă în ceea ce priveşte ridicarea avertismentelor de călătorie la nivel mondial, informează DPA.

"Când oamenii sunt capabili nu doar să zboare din nou în străinătate, dar şi să se întoarcă într-un mod suficient de sigur, atunci putem reduce treptat avertismentele pentru aceste călătorii", a spus Maas pentru grupul media german Funke în comentarii publicate duminică.

"Dar nu putem permite ca aceştia să fie paşi grăbiţi. Nu putem şi nu vom readuce înapoi un sfert de milion de oameni din vacanţa lor, din nou, în această vară, a spus el.

După ce restricţiile de călătorie legate de coronavirus s-au extins în martie, Germania a repatriat cel puţin 225.000 de cetăţeni ai săi care se aflau în străinătate, în ceea ce diplomaţia germană a spus că a fost cea mai mare operaţiune din istoria ţării.

Frontierele interne ale Europei nu ar trebui să rămână închise ''nicio o zi mai mult decât este necesar'', a adăugat el.

Dar în cazul redeschiderii frontierelor, guvernul Germaniei trebuie "să acţioneze într-un mod controlat şi coordonat, pentru a nu pune în pericol progresele înregistrate în lupta împotriva virusului, pentru care toţi am sacrificat o parte din viaţa noastră normală în ultimele câteva săptămâni''.

Ministerul de Externe al Germaniei a menţinut un avertisment global de călătorie, care a fost prelungit miercuri până la jumătatea lunii iunie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

2 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

3 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri

4 „Am depresie și anxietate severă. Am fost violată de patru ori!”

5 „A vrut să mă interneze la nebuni! La copii nu renunț niciodată!”