Coronavirus: Ministrul german de externe solicită prudenţă în ceea ce priveşte reducerea restricţiilor de călătorie în străinătate

Coronavirus: Ministrul german de externe solicită prudenţă în ceea ce priveşte reducerea restricţiilor de călătorie în străinătate

Ministrul german de externe, Heiko Maas, solicită prudenţă în ceea ce priveşte ridicarea avertismentelor de călătorie la nivel mondial, informează DPA.

"Când oamenii sunt capabili nu doar să zboare din nou în străinătate, dar şi să se întoarcă într-un mod suficient de sigur, atunci putem reduce treptat avertismentele pentru aceste călătorii", a spus Maas pentru grupul media german Funke în comentarii publicate duminică.

"Dar nu putem permite ca aceştia să fie paşi grăbiţi. Nu putem şi nu vom readuce înapoi un sfert de milion de oameni din vacanţa lor, din nou, în această vară, a spus el.

După ce restricţiile de călătorie legate de coronavirus s-au extins în martie, Germania a repatriat cel puţin 225.000 de cetăţeni ai săi care se aflau în străinătate, în ceea ce diplomaţia germană a spus că a fost cea mai mare operaţiune din istoria ţării.

Frontierele interne ale Europei nu ar trebui să rămână închise ''nicio o zi mai mult decât este necesar'', a adăugat el.

Dar în cazul redeschiderii frontierelor, guvernul Germaniei trebuie "să acţioneze într-un mod controlat şi coordonat, pentru a nu pune în pericol progresele înregistrate în lupta împotriva virusului, pentru care toţi am sacrificat o parte din viaţa noastră normală în ultimele câteva săptămâni''.

Ministerul de Externe al Germaniei a menţinut un avertisment global de călătorie, care a fost prelungit miercuri până la jumătatea lunii iunie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

4 Cine este senatorul PSD, Ion Ganea, care a dat peste cap planurile lui Marcel Ciolacu de a amâna alegerile: Fo…

5 ULTIMA ORĂ Dispar sistemele IT ale ministerelor și agențiilor guvernamentale, administrația centrală se va mut…