Coronavirus: Muntenegru a anunţat aprobarea vaccinului Sinopharm, fără să fi început campania de vaccinare

Coronavirus: Muntenegru a anunţat aprobarea vaccinului Sinopharm, fără să fi început campania de vaccinare

Autorităţile sanitare din Muntenegru au anunţat luni că în scurt timp vor aproba utilizarea vaccinului dezvoltat de compania chineză Sinopharm, după ce l-au autorizat deja pe cel rusesc Sputnik V, deşi campania de vaccinare în această ţară balcanică de 642.000 de locuitori încă nu a început, relatează EFE.

Zeljka Bozovic, membru al Institutului Farmaceutic din Muntenegru, a declarat că este posibil ca primele doze de vaccin Sputnik V să ajungă săptămâna aceasta în ţară, deşi nu se ştie data exactă.

În declaraţii acordate portalului Vijesti, Bozovic a precizat că este pe cale să se dea undă verde şi vaccinului britanico-suedez AstraZeneka, pe care Muntenegru ar trebui să-l primească prin intermediul programului internaţional COVAX.

Potrivit mass-media locale, Muntenegru, care deocamdată nu a primit niciun vaccin şi este una dintre ţările cele mai afectate de pandemia de COVID-19 din regiunea balcanică, ar trebui să primească 82.000 de doze de la AstraZeneka, înainte de încheierea actualului trimestru.

De la începerea pandemiei, ţara a înregistrat în total 68.921 de cazuri şi 890 de decese de COVID-19 şi se confruntă în prezent cu o creştere a contagierilor, astfel încât a fost decretată o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii.

Restaurantele, cafenelele, centrele comerciale şi instituţiile de cultură sunt obligate să închidă la 18:00 ora locală, în timp ce transportul public interurban nu circulă în weekend-uri.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990

5 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele