Coronavirus: Muntenegru reintroduce restricţii după o creştere a numărului de contaminări

Coronavirus: Muntenegru reintroduce restricţii după o creştere a numărului de contaminări

La o lună după ce s-a declarat ţară liberă de coronavirus, Muntenegru a reintrodus joi seară restricţii impuse ca urmare a pandemiei de COVID-19, printre care interzicerea organizării de evenimente sportive şi de mitinguri politice în aer liber, în încercarea de a ţine sub control o creştere a numărului de cazuri, informează vineri Reuters

Într-o declaraţie, organismul la nivel naţional responsabil pentru răspunsul la noul coronavirus a interzis, de asemenea, întrunirile religioase în afara lăcaşurilor de cult.

"Înmormântările vor fi efectuate exclusiv în cercul familiei", a adăugat acesta.

Autorităţile muntenegrene au introdus, de asemenea, o serie de restricţii suplimentare în două municipalităţi din nordul ţării, cele mai puternic afectate de epidemie, care includ o interdicţie de circulaţie între orele 6 p.m. şi 5 a.m..

Pe 25 mai, această ţară dependentă de turismul de pe coasta sa adriatică, s-a declarat liberă de coronavirus, însă numărul de infecţii a crescut cu 10 zile în urmă. De atunci, autorităţile au raportat 100 de cazuri noi de COVID-19.

Până în prezent, bilanţul COVID-19 în Muntenegru a fost de 424 de contaminări şi nouă decese la o populaţie de doar 620.000 de locuitori.AGERPRES/ (AS - autor: Ana Bîgu, editor: Codruţ Bălu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

2 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 VIDEO Scene de comedie de la instruirea noilor recruți ruși!