Coronavirus: Newyorkezii care se vaccinează cu doza booster vor primi 100 de dolari

Coronavirus: Newyorkezii care se vaccinează cu doza booster vor primi 100 de dolari

Newyorkezii care începând de marţi se vaccinează cu doza a treia (booster) de vaccin anti-COVID-19 vor primi o bonificaţie de 100 de dolari, într-un moment în care numărul contagierilor este în creştere, relatează EFE.

"Oraşul New York este lider pe drumul vaccinării. De azi (marţi) orice persoană care se vaccinează cu doza booster va primi o sută de dolari. Această doză înseamnă să vă protejaţi pe voi şi pe cei din jurul vostru", a spus primarul oraşului Bill de Blasio, la o conferinţă de presă.

El a anunţat că oferta se menţine până la 31 decembrie şi a explicat că primăria este dispusă să cheltuiască "câţi bani vor fi necesari", deoarece "vaccinarea" este o prioritate. Primarul a ţinut să precizeze că aceşti bani oferiţi pentru doza booster nu vor afecta alte programe.

Nu este prima oară când oraşul oferă stimulente rezidenţilor pentru a-i îndemna să se vaccineze, având în vedere că în iulie s-a oferit aceeaşi sumă persoanelor dispuse să se imunizeze împotriva COVID-19.

Oferta primăriei din New York intervine într-un moment de escaladare a cazurilor de COVID-19, atât în oraş cât şi în restul Statelor Unite.

Media cazurilor de COVID-19 la nivelul statului New York a ajuns la 9,04 %, cea mai înaltă cifră din ultimele luni.

Zeci de teatre de pe Broadway, din centrul oraşului, au fost închise temporar iar autorităţile studiază posibilitatea de a suspenda festivităţile de Anul Nou din piaţa Times Square, unde se aşteaptă să se strângă aproape un milion de persoane.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...