Coronavirus: Nivel de alertă 3 din 5 în Croaţia, spital din Zagreb închis după contaminarea unor medici

Coronavirus: Nivel de alertă 3 din 5 în Croaţia, spital din Zagreb închis după contaminarea unor medici

Autorităţile croate au ordonat duminică evacuarea pacienţilor dintr-un spital din Zagreb unde doi medici au fost depistaţi ca purtători de coronavirus, informează AFP. Guvernul Croaţiei a decis ridicarea nivelului de apărare împotriva epidemiei la 3, pe o scară de la 1 la 5.

Ministrul sănătăţii, Vili Baros, a anunţat ambele măsuri de combatere a epidemiei de COVID-19. El a explicat că medicii s-au contaminat în afara spitalului, prin contact cu persoane venite din străinătate.

Directorul institutului pentru sănătate publică, Krunoslav Capak, a precizat că personalul medical şi pacienţii spitalului închis vor fi puşi sub supraveghere medicală. Baros a adăugat că spitalul va fi dezinfectat, apoi va deveni principalul centru de primire a pacienţilor cu coronavirus din regiunea capitalei croate; alte centre vor fi înfiinţate în mai multe regiuni.

Ministrul a arătat că situaţia de la spitalul Dubrava arată că virusul a pătruns în sistemul naţional de sănătate, ceea ce justifică ridicarea nivelului de apărare.

Până acum, în Croaţia au fost înregistrate 49 de cazuri de contaminare cu coronavirus, dintr-o populaţie de 4,2 milioane. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

3 Așa o fi?

4 10 poliţişti suspectaţi de luare de mită, „săltaţi” de la un curs de prevenire a corupţiei

5 VIDEO Bătaie generală într-un club de fiţe după ce o „pisi” s-a plâns lui „iubi” că a fost pipăită