Coronavirus: Nou record de decese în Rusia, 887 de morţi într-o singură zi

Coronavirus: Nou record de decese în Rusia, 887 de morţi într-o singură zi

Rusia a înregistrat vineri un nou record de decese asociate maladiei COVID-19, pentru a patra zi consecutiv, cu 887 de morţi, cea mai ridicată cifră din întreaga perioadă a pandemiei, potrivit datelor publicate vineri de centrul de luptă împotriva COVID-19, relatează EFE.

Joi s-au înregistrat 867, miercuri 857 şi marţi 852 de decese asociate COVID-19.

Moscova şi Sankt Petersburg sunt oraşele care au raportat cele mai multe decese în ultimele 24 de ore, cu 64 şi respectiv 55 de morţi.

De la începerea pandemiei, în Rusia au murit de COVID-19 208.142 de persoane, deşi se crede că numărul total al morţilor ar putea fi de trei ori mai mare.

Şi numărul contagierilor este în creştere după ce joi şi vineri s-au înregistrat 24.522 noi cazuri în 85 de regiuni ale ţării, cu 634 mai multe decât în ziua anterioară.

Este vorba de cel mai mare număr de contagieri înregistrat după 22 iulie.

Autorităţile atribuie această creştere a infecţiilor faptului că pandemia de COVID-19 coincide în prezent cu sezonul gripei şi cu răspândirea noii variante Delta, considerată mai agresivă.

Influenţează şi faptul că până în prezent au fost vaccinate cu schema completă 42,3 de milioane de persoane, la o populaţie de 146 de milioane de locuitori.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale