Coronavirus: Nou record zilnic de infectări în Rusia, cu peste 40.000 cazuri de COVID-19

Coronavirus: Nou record zilnic de infectări în Rusia, cu peste 40.000 cazuri de COVID-19

Rusia a înregistrat joi o nouă creştere a cazurilor de COVID-19, cu 40.759 de contagieri în ultimele 24 de ore, faţă de cele 34.656 de cazuri raportate în ziua precedentă, potrivit Centrului operativ de luptă împotriva pandemiei de coronavirus, relatează EFE.

Este vorba de cel mai ridicat număr de contagieri din ultimele cinci zile, conform datelor oficiale.

Numărul deceselor asociate COVID-19 în ultimele 24 de ore a fost de 1.237 de persoane, cu două mai puţin decât în ziua anterioară când s-a înregistrat o cifră record de persoane decedate din cauza noului coronavirus.

Cel mai mare număr de decese s-a înregistrat la Moscova (94) şi la Sankt Petersburg (85), fiind de asemenea raportate 6.240 şi respectiv 3.230 de contagieri.

De la începerea pandemiei, noul coronavirus a provocat 251.691 de morţi în Rusia, deşi statisticile oficiale privind numărul deceselor excendentare ar fi de ouă ori mai mare.

Rusia a înregistrat în total de la declanşarea pandemiei de coronavirus aproape 9 milioane de contagieri şi se menţine pe locul cinci în lume cu cele mai multe cazuri, în urma SUA, Indiei, Braziliei şi Marii Britanii; dar se află pe primul loc în privinţa deceselor.

Preşedintele Putin a oferit regiunilor posibilitatea de a prelungi perioada de vacanţă plătită, în funcţie de situaţia lor epidemiologică.

Deocamdată, regiunile Novgorod, sud-estul Sankt Petersburgului, Celeabinsk în Urali şi Kursk, în vestul ţării, au anunţat o prelungire a vacanţei retribuite.

Guvernatorul Moscovei, Andrei Vorobiov, şi primarul capitalei, Serghei Sobianin, au anunţat încheierea perioadei de vacanţă.

La Moscova însă, toate persoanele de peste 60 de ani şi cei cu boli cronice vor trebui să rămână acasă până la 25 februarie, iar companiile să trimită angajaţii în telemuncă în această perioadă, sau cel puţin 30% din personalul care nu s-a vaccinat sau care nu a trecut prin boală.

Autorităţile atribuie numărul mare al noilor contagieri şi decese agresivităţii variantei Delta, nerespectării măsurilor sanitare şi ratei scăzute de vaccinare.

În Rusia, ţară pionieră la momentul înregistrării propriului vaccin anti-COVID-19, doar 57.256.747 dintre cetăţeni s-au vaccinat cu schema completă, astfel încât rata imunizării colective a ajuns la aproape 48,8% faţă de 80 % la cât aspiră autorităţile.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Recucerirea Insulei Șerpilor de către Rusia - consecințe majore pentru România care poate deveni furnizor energetic inclusiv pentru Europa de Est

2 VIDEO O întreagă formație de atac a armatei ruse a fost distrusă după ce a intrat într-un câmp minat

3 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

4 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina

5 Rușii sună să se predea, înainte de a ajunge pe front. Trimiși la război fără antrenament și fără mâncare: mărturii din prima linie