Coronavirus: Noua variantă, prezentă în capitala Franţei (directorul sistemului de spitale din Paris)

Coronavirus: Noua variantă, prezentă în capitala Franţei (directorul sistemului de spitale din Paris)

Noua variantă a virusului care provoacă boala COVID-19 este prezentă în Paris, a declarat marţi la postul de televiziune France 2 directorul general al sistemului spitalelor din capitala Franţei, Martin Hirsch, relatează Reuters.

Ministrul Sănătăţii din Franţa, Olivier Veran, a declarat marţi la postul de radio RTL că există aproximativ zece cazuri în Franţa ale noii variante de coronavirus, mai contagioasă, identificată iniţial în Marea Britanie.

Totodată, Veran a declarat la postul de radio RTL că din cauza nivelului ridicat al infecţiilor cu noul coronavirus din Franţa o relaxare a restricţiilor actuale asociate COVID-19 este puţin probabilă.

Ministrul Sănătăţii a precizat de asemenea că Franţa extinde vaccinarea împotriva COVID-19 pentru pompieri şi lucrători sanitari cu vârste peste 50 de ani.

''Vom amplifica, accelera şi simplifica strategia noastră de vaccinare'', a declarat Veran pentru RTL.

Franţa şi-a accelerat luni vaccinarea împotriva COVID-19 a personalului medical din spitale după ce guvernul a fost intens criticat pentru lentoarea iniţială a campaniei de vaccinare în una dintre cele mai vaccino-sceptice ţări din lume, notează Reuters. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”