Coronavirus: Noul lockdown va costa Israelul 1,86 miliarde de dolari (Ministerul de Finanţe)

Coronavirus: Noul lockdown va costa Israelul 1,86 miliarde de dolari (Ministerul de Finanţe)

Costul noului lockdown la nivel naţional legat de coronavirus în Israel va fi în total de 6 miliarde de şekeli (aproximativ 1,86 miliarde dolari SUA), a declarat joi Ministerul de Finanţe al ţării, citat de agenţia Xinhua.

Acesta va fi al treilea lockdown impus în Israel şi va intra în vigoare duminică la ora locală 17:00.

Lockdown-ul va include restricţii de circulaţie, închideri de magazine, reducerea activităţii la locurile de muncă, a transportului public şi sistemului educaţional, precum şi limitarea adunărilor.

Shira Greenberg, economistul-şef al ministerului, a declarat că acest lockdown va costa economia israeliană 3 miliarde de şekeli pe săptămână, măsura fiind planificată în prezent pentru două săptămâni.

Costul va fi mult mai mare dacă lockdown-ul se prelungeşte pentru încă două săptămâni, în cazul în care morbiditatea nu scade semnificativ, potrivit deciziei Cabinetului Corona israelian.

Cu toate acestea, potrivit unui studiu realizat pentru Camera Organizaţiilor şi Afacerilor Independente din Israel, daunele totale aduse economiei israeliene din cauza viitorului lockdown vor ajunge la 26,8 miliarde de şekeli.

Website-ul de ştiri în limba ebraică Ynet a anunţat că biroul prim-ministrului şi Ministerul de Finanţe pregătesc un alt plan de ajutor pentru sectorul de afaceri din cauza celui de-al treilea lockdown.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria