Coronavirus: Numărul cazurilor noi de infectare din China s-a dublat, majoritatea fiind în provincia Hebei

Coronavirus: Numărul cazurilor noi de infectare din China s-a dublat, majoritatea fiind în provincia Hebei

Numărul zilnic al cazurilor noi de coronavirus s-a dublat în China, ceea ce a condus la o înăsprire a restricţiilor de circulaţie, iar în capitală pasagerii trebuie să scaneze un cod de sănătate înainte de a se putea urca în taxi sau în maşinile firmelor de ride-hailing, au anunţat duminică autorităţile, relatează Reuters.

China continentală a raportat la data de 9 ianuarie 69 de cazuri, comparativ cu cifra de 33 consemnată ziua anterioară, a declarat duminică autoritatea naţională sanitară a ţării.

Noua regulă care se aplică pentru deplasările cu taxiul vine după ce sâmbătă a fost identificat la Beijing un şofer al unei firme de ride-hailing care era purtător asimptomatic al noului coronavirus, a declarat presei Pang Xinghuo, reprezentant al autorităţii sanitare din oraş.

Începând de la 1 ianuarie, 96 de şoferi care operează prin aplicaţia de ride-hailing Didi au fost amendaţi în total cu 1 milion de yuani (154.440 de dolari) pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, cum ar fi purtarea măştii de protecţie, a declarat Rong Jun, un reprezentant al departamentului de transporturi din Beijing.

Pe parcursul pandemiei, China continentală a raportat în total 87.433 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus, cu 4.634 decese asociate.

În buletinul său zilnic, Comisia Naţională de Sănătate a indicat că 21 dintre noile cazuri depistate erau importate.

Majoritatea cazurilor transmise local, 46 din 48, au fost înregistrate în Hebei, provincia din jurul Beijingului, care a intrat în această săptămână în "stare de război" în încercarea de a limita creşterea numărului de infecţii.

China a raportat 27 de cazuri asimptomatice la data de 9 ianuarie, în scădere faţă de cele 38 consemnate ziua anterioară. China nu ia în considerare în cadrul cazurilor confirmate aceşti pacienţi, care au fost infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 care cauzează boala COVID-19 dar care nu prezintă niciun simptom, notează Reuters.

Hebei a încheiat testarea tuturor celor 13 milioane de locuitori din marile oraşe Shijiazhuang şi Xingtai, a anunţat duminică un reprezentant al autorităţilor provinciale.

Shijiazhuang, capitala provinciei, se află în carantină. Locuitorii nu pot părăsi oraşul, iar funcţionarea transportului public a fost suspendată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”