Coronavirus: Numărul de cazuri a crescut din nou la peste 1.200 pe zi în Italia

Coronavirus: Numărul de cazuri a crescut din nou la peste 1.200 pe zi în Italia

Italia a înregistrat duminică o nouă creştere a numărului zilnic de infectări cu coronavirus, cazurile ajungând la 1.210, cel mai ridicat bilanţ pentru 24 de ore din ultimele peste trei luni, relatează DPA.

Ministerul Sănătăţii a precizat că bilanţul total al infecţiilor a ajuns la 259.345, iar cel al deceselor, la 35.437, dintre care şapte în ultimele 24 de ore.

Italia a fost prima ţară occidentală lovită de pandemia, însă, după o situaţie sanitară gravă în martie şi aprilie, a raportat timp de mai multe săptămâni date mai bune decât alte state europene.

Numărul zilnic de cazuri a scăzut la un nivel minim de 114 la mijlocul lunii iulie, însă de atunci a continuat să crească, în contextul informaţiilor privind nerespectarea strictă a regulilor de distanţare socială şi de purtare a măştii în cele mai aglomerate locuri de petrecere a vacanţei.

Înmulţirea semnificativă a cazurilor alimentează îngrijorările legate de riscul unor noi măsuri de izolare şi potenţiale probleme pentru programata redeschidere a şcolilor în septembrie.

"Sunt optimist, chiar dacă prudent şi precaut. Serviciul nostru naţional de sănătate este mult mai puternic", a declarat ministrul sănătăţii Roberto Speranza, într-un interviu pentru cotidianul La Stampa.

"Nu se poate compara cu situaţia din februarie-martie, când curba contaminărilor era scăpată de sub control şi nu aveam un sistem pregătit să depisteze şi să izoleze cazurile", a adăugat el.

Regiunile Lazio şi Lombardia, unde se află oraşele Roma şi Milano şi principalele aeroporturi din Italia, au înregistrat duminică mai multe cazuri noi decât celelalte zone.

Aproximativ 60% dintre noile infecţtări din cele două regiuni sunt aşa-numitele cazuri importate şi sunt legate de persoane aflate în concendiu şi persoane revenite din călătorii în străinătate sau din alte părţi din Italia.

Multe cazuri sunt legate de Sardinia, un focar recent de coronavirus.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...