Coronavirus: Numărul de cazuri de Omicron se dublează în cel mult 3 zile în zonele cu transmitere comunitară (OMS)

Coronavirus: Numărul de cazuri de Omicron se dublează în cel mult 3 zile în zonele cu transmitere comunitară (OMS)

Varianta Omicron a coronavirusului a fost raportată în 89 de ţări, iar numărul cazurilor se dublează în 1,5-3 zile în zonele cu transmitere comunitară, a anunţat sâmbătă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit Reuters.

Omicron se răspândeşte rapid în ţările cu niveluri ridicate de imunitate a populaţiei, dar pe moment nu este clar dacă acest lucru este cauzat de capacitatea virusului de a se sustrage imunităţii organismului, de inerenta sa transmisibilitate crescută sau de o combinaţie a celor două, a declarat OMS.

Organizaţia a desemnat Omicron drept o variantă îngrijorătoare pe 26 noiembrie, la scurt timp după ce a fost detectată pentru prima dată, iar multe aspecte legate de aceasta sunt încă necunoscute, inclusiv gravitatea bolii pe care o provoacă.

"Există încă date limitate privind gravitatea clinică a Omicron", a precizat OMS. "Sunt necesare mai multe date pentru a înţelege profilul de severitate şi modul în care gravitatea este influenţată de vaccinare şi de imunitatea preexistentă".

OMS a avertizat totodată că, având în vedere creşterea atât de rapidă a numărului de cazuri, în unele locuri spitalele ar putea fi copleşite.

"Spitalizările în Marea Britanie şi Africa de Sud continuă să crească şi, având în vedere creşterea rapidă a numărului de cazuri, este posibil ca multe sisteme de sănătate să fie rapid copleşite", indică OMS.AGERPRES/ (AS - editor: Ana Alecu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro