Coronavirus: Numărul de infectări zilnice din Cehia depăşeşte 6.000 pentru prima dată din aprilie

Coronavirus: Numărul de infectări zilnice din Cehia depăşeşte 6.000 pentru prima dată din aprilie

Republica Cehă a raportat 6.274 de cazuri noi de COVID-19 miercuri, aproape dublu comparativ cu săptămâna trecută, în contextul în care ţara se luptă să ţină sub control un nou val al pandemiei de coronavirus, informează DPA.

Acest număr de infectări este cel mai mare înregistrat în această ţară de 10,7 milioane de locuitori din 7 aprilie.

Numărul de spitalizări asociate COVID-19 a ajuns la 1.146 pe 26 octombrie, în creştere faţă de 249 la începutul lunii, dintre care 166 de persoane sunt internate la terapie intensivă, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii.

În pofida creşterii rapide, numărul de cazuri şi de spitalizări este încă mult sub nivelurile maxime de la începutul anului 2021 şi de la sfârşitul anului trecut.

Campania de vaccinare anti-COVID-19 a luat amploare după o perioadă de încetinire, în prezent 6,06 milioane de persoane fiind imunizate cu schemă completă.

Săptămâna trecută, guvernul, aflat pe picior de plecare după câştigarea alegerilor de către opoziţia liberal-conservatoare, la începutul lunii octombrie, a decis să impună restaurantelor să primească doar clienţi vaccinaţi împotriva COVID-19, care au trecut prin boală sau care prezintă un document ce atestă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2. AGERPRES/ (AS - autor: Ana Alecu, editor: Dana Purgaru, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fata lui Nuțu Cămătaru...

2 Află ce vechime în muncă ai cumulat şi dacă ţi s-au plătit contribuţiile pentru pensie

3 Ofițeri ai Marinei americane, filmați în timp ce făceau sex cu prostituate

4 „Sunt pregătită sa fiu Crăciuniță pentru tine” / Larisa Drăgulescu o dă în porno și pe Instagram?

5 Aroganță maximă / Fugarul Dragoș Săvulescu și-a comandat copil la o mamă-surogat