Coronavirus: Numărul zilnic raportat de infectări trece în premieră de 3000, în Ungaria

Coronavirus: Numărul zilnic raportat de infectări trece în premieră de 3000, în Ungaria

Ungaria a raportat duminică 3149 noi cazuri de contaminare cu noul coronavirus, cel mai mare număr zilnic anunţat până acum de la debutul pandemiei şi prima dată când se trece "pragul" de 3000, relatează Reuters citând guvernul ungar.

Numărul total de cazuri se ridică la 59.247, cu 1425 de decese (35 ultimul bilanţ zilnic), în ţara cu 10 milioane de locuitori.

Cu toate că numărul de cazuri de infectare a crescut drastic de la sfârşitul lui august, premierul Viktor Orban încearcă să evite o repetare a restricţiilor impuse în primăvară, care au făcut economia să plonjeze cu 13,6% în al doilea trimestru.

Şcolile din Ungaria funcţionează normal şi, în afară de închiderea graniţelor pentru străini, guvernul nu a impus limite semnificative desfăşurării evenimentelor.

Joi, şeful de cabinet al premierului, Gergely Gulyas, a afirmat că guvernul nu intenţionează să impună noi restricţii şi că nu se prevede trecerea şcolilor la sistemul online după încheierea vacanţei de toamnă, la 1 noiembrie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 Cine sunt cei patru „oameni obișnuiți" care i-au făcut partid lui Dragnea

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Dur articol! Așa este, domnule președinte?