Coronavirus: O cercetătoare britanică, recompensată cu un prestigios premiu pentru crearea vaccinului Oxford/AstraZeneca

Coronavirus: O cercetătoare britanică, recompensată cu un prestigios premiu pentru crearea vaccinului Oxford/AstraZeneca

O profesoară britanică de vaccinologie care a condus echipa aflată în spatele vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de Oxford/AstraZeneca a fost recompensată cu un premiu de prestigiu, prin care i se recunoaşte contribuţia la "un bine comun global", informează dpa vineri.

Profesoara Sarah Gilbert s-a declarat profund onorată să i se înmâneze Medalia Albert, acordată de Royal Society for Arts, Manufactures and Commerce (RSA).

Printre câştigătorii săi anteriori se numără nume celebre ca Winston Churchill, Marie Curie, Alexander Graham Bell, Stephen Hawking şi Tim Berners-Lee.

Sarah Gilbert - care s-a alăturat Universităţii Oxford în 1994 - este cel de-al 156-lea câştigător al medaliei, acordată din 1864, în memoria Prinţului Albert, fost preşedinte al societăţii.

"Este o mare onoare să primesc acest premiu", a precizat Gilbert. "Crearea şi dezvoltarea vaccinului anti-COVID-19 de către Oxford a venit după ce lucrasem în acest domeniu de mulţi ani, învăţând cum să ne mişcăm repede de la un concept la un vaccin autorizat, ceea ce presupune mulţi paşi de parcurs", a explicat cercetătoarea.

"Cu o echipă excelentă la Oxford, am dezvoltat un 'vaccin pentru omenire', care este folosit acum pentru a salva vieţi în multe ţări; scopul nostru de la bun început", a adăugat Gilbert. AGERPRES/ (AS - autor: Ana Bîgu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Simona Aruştei)

Sursa foto: BBC


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA