Coronavirus: Pakistanul a limitat zborurile şi a închis frontierele şi şcolile din cauza pandemiei de Covid-19

Coronavirus: Pakistanul a limitat zborurile şi a închis frontierele şi şcolile din cauza pandemiei de Covid-19

Autorităţile din Pakistan au închis vineri frontierele ţării şi toate unităţile de învăţământ şi au decis limitarea zborurilor internaţionale precum şi descurajarea adunărilor la care participă oameni mulţi, fie că este vorba de nunţi, întruniri religioase, sociale sau politice, pentru a stopa transmisia coronavirusului, transmite Reuters.

Aceste măsuri au fost anunţate după o şedinţă a Consiliului naţional de securitate, prezidat de premierul Imran Khan şi la care au participat, deopotrivă, lideri civili şi militari.

"S-a decis ca graniţele să rămână închise timp de 15 zile", a declarat ministrul de externe Shah Mehmood Qureshi, citat de presa pakistaneză. "Zborurile internaţionale se vor desfăşura în continuare doar de pe aeroporturile din Karachi, Lahore şi Islamabad".

Pakistanul a oprit deja toate zborurile spre şi dinspre Iran, ţară vecină care se confruntă cu una dintre cele mai mortale epidemii de Covid-19 din lume.

Toate unităţile de învăţământ, de la grădiniţe la universităţi, vor rămâne închise timp de 3 săptămâni, până la 5 aprilie, conform ministrului educaţiei, Shafqat Mahmood.

Pakistanul se învecinează cu China şi Iran, ambele ţări fiind grav lovite de noul coronavirus. Până în prezent autorităţile pakistaneze au raportat 21 de cazuri şi niciun deces. Majoritatea persoanelor infectate s-au întors din călătorii în Iran. Primul caz de îmbolnăvire produsă în Pakistan a fost raportat vineri.

Autorităţile au anulat şi cea mai mare adunare religioasă islamică anuală, Tableeghi Jamaat, ce atrage sute de mii de oameni la marginile oraşului Lahore şi a interzis intrarea spectatorilor la meciurile de cricket. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro