Coronavirus: Parlamentul german intenţionează să aprobe încă 1 miliard de euro pentru combaterea epidemiei

Coronavirus: Parlamentul german intenţionează să aprobe încă 1 miliard de euro pentru combaterea epidemiei

Parlamentul german urmează să aprobe suma de 1 miliard de euro drept fonduri suplimentare pentru combaterea epidemiei de coronavirus, a anunţat marţi liderul grupului conservator din Bundestag (camera inferioară a parlamentului), Ralph Brinkhaus, transmite Reuters.

''Vom furniza resurse bugetare suplimentare de până la 1 miliard de euro'', a spus Ralph Brinkhaus, înaintea unei întâlniri cu membrii grupului său parlamentar.

Printre altele, fondurile respective sunt destinate să susţină cercetarea.

''Ministrul sănătăţii şi autorităţile medicale vor obţine toate resursele de care au nevoie pentru a combate criza provocată de coronavirus'', a menţionat politicianul conservator german.

Germania este una dintre ţările europene cel mai grav afectate de coronavirus, cu peste 1.100 de cazuri confirmate şi două decese până în prezent.

Ministrul sănătăţii german Jens Spahn le-a cerut conaţionalilor să călătorească mai puţin şi să evite adunările de cel puţin 1.000 de persoane, în efortul de a reduce propagarea coronavirusului în Germania.

Pe de altă parte, cancelarul german Angela Merkel a spus că Germania nu are nevoie acum de un plan de stimulare economică pentru a contracara impactul coronavirusului, ci mai degrabă de injecţii de lichidităţi.

''Pentru limitarea răspândirii virusului trebuie să se anuleze tot ceea ce nu este esenţial'', a spus Merkel într-o întâlnire cu parlamentarii din partidul său, Uniunea Creştin-Democrată (CDU).

''Jocurile din spatele uşilor închise nu sunt cel mai rău lucru care se poate întâmpla în această ţară'', a adăugat şefa executivului de la Berlin. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

3 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Ro a rămas țara P.C.R. / Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader, un dobitoc, este unicul candidat pentru un …