Coronavirus: Pastila anti-COVID-19 fabricată de grupul Merck, autorizată în Statele Unite

Coronavirus: Pastila anti-COVID-19 fabricată de grupul Merck, autorizată în Statele Unite

Pastila anti-COVID-19 dezvoltată de grupul farmaceutic Merck, care se adresează adulţilor din grupele de mare risc, a fost autorizată în regim de urgenţă de Agenţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA), la o zi după autorizarea unei pilule similare care a fost concepută de compania Pfizer, informează AFP.

"Aprobarea acordată astăzi aduce pe piaţă un nou tratament împotriva COVID-19, sub forma unei pastile care este administrată pe cale orală", a declarat o reprezentantă a FDA, Patrizia Cavazzoni.

Potrivit Reuters, pastila grupului Merck, Molnupiravir, dezvoltată în parteneriat cu Ridgeback Biotherapeutics, a redus spitalizările şi decesele cu aproximativ 30% într-un studiu clinic realizat pe voluntari din grupe de mare risc şi aflaţi în faze incipiente ale maladiei COVID-19.

FDA a autorizat acest medicament oral pentru tratarea formelor uşoare până la moderate de COVID-19 la adulţi care prezintă un risc sporit de a dezvolta forme severe şi pentru care tratamentele alternative nu sunt accesibile sau nu sunt adecvate din punct de vedere clinic.

Guvernul american a încheiat un contract pentru a cumpăra 5 milioane de cutii de Molnupiravir.

Medicamentul nu este autorizat pentru pacienţi cu vârste mai mici de 18 ani, întrucât substanţa lui activă ar putea afecta creşterea oaselor şi a cartilajelor, a precizat FDA într-un comunicat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”