Coronavirus: Persoanele care călătoresc în Grecia trebuie să efectueze un nou test

Coronavirus: Persoanele care călătoresc în Grecia trebuie să efectueze un nou test

Persoanele care călătoresc în Grecia trebuie să efectueze un test rapid pentru noul coronavirus şi să intre în carantină timp de trei zile în aşteptarea rezultatului acestuia începând de luni, informează DPA.

Cu toate acestea, lockdown-ul impus în această ţară dă semne de relaxare, în contextul în care librăriile şi saloanele de înfrumuseţare au fost redeschise în condiţii stricte după aproape şase săptămâni.

"Toţi erau stresaţi, bărbaţi şi femei au început să vină la salon de la 7:30 dimineaţa", a povestit o coafeză din Atena pentru Greek TV.

Costurile testului rapid pentru călătorii care sosesc în Grecia sunt acoperite de statul grec, însă obligaţia de a prezenta un test PCR cu un rezultat negativ, prelevat cu maximum 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei, rămâne în vigoare.

Grecia a înregistrat relativ puţine cazuri de coronavirus prin comparaţie cu alte state UE, însă nu dispune de multe paturi la terapie intensivă, iar majoritatea sunt deja ocupate.

Această ţară cu aproape 11 milioane de locuitori a raportat duminică 693 de noi infecţii în 24 de ore. De la începutul pandemiei în luna martie, Grecia a înregistrat 3.625 de decese asociate COVID-19.AGERPRES/ (AS - autor: Ana Bîgu, editor: Codruţ Bălu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina