Coronavirus: Persoanele sosite în Coreea de Sud din ţări cu risc ridicat trebuie să prezinte un test negativ

Coronavirus: Persoanele sosite în Coreea de Sud din ţări cu risc ridicat trebuie să prezinte un test negativ

Coreea de Sud a anunţat vineri că toate persoanele sosite din ţări cu incidenţă ridicată a COVID-19 vor trebui să prezinte, la intrarea pe teritoriul sud-coreean, un certificat medical care să ateste un test negativ pentru noul coronavirus, transmite Reuters.

Măsura va intra în vigoare luni, 13 iulie. Certificatul respectiv va trebui să fi fost emis în ultimele 48 de ore şi să conţină rezultatul negativ al unui test Real Time PCR, a explicat Centrul sud-coreean pentru prevenirea şi controlul bolilor (KCDC).

Chiar dacă persoanele din ţările cu risc ridicat privind COVID-19 prezintă dovada unui test negativ, ele vor trebui să stea în carantină două săptămâni în Coreea de Sud, la fel ca alţi turişti, şi să fie supuse unui test în termen de trei zile de la sosirea lor, a precizat KCDC.

Yoon Tae-ho, reprezentant al Ministerului Sănătăţii sud-coreean, a refuzat că precizeze care sunt ţările cu ''risc ridicat'', invocând motive diplomatice, dar a confirmat că autorităţile medicale au stabilit standardele pentru clasificarea respectivelor ţări.

El a adăugat că persoanele fără certificate care să ateste rezultatul negativ al unui teste COVID-19 nu se vor putea îmbarca în avioane cu destinaţia Coreea de Sud.

Începând din 26 iunie, în Coreea de Sud s-a înregistrat un număr din două cifre al cazurilor importate de COVID-19, majoritatea provenind din Kazahstan, Pakistan şi Bangladesh.

Reglementări de carantină strictă privind Pakistan şi Bangladesh sunt deja în vigoare. Coreea de Sud a suspendat emiterea de vize şi zborurile neprogramate dinspre cele două ţări începând din 23 iunie.

Prin intermediul misiunilor sale diplomatice, Coreea de Sud va verifica dacă 26 de ţări care operează zboruri directe către Coreea de Sud respectă măsurile de prevenire a COVID-19 înaintea îmbarcării pasagerilor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa