Coronavirus: Peste 1.000 de cazuri noi în Coreea de Sud, un record

Coronavirus: Peste 1.000 de cazuri noi în Coreea de Sud, un record

Coreea de Sud a înregistrat duminică alte 1.030 de cazuri de coronavirus de tip nou, un record ce arată dificultăţile cu care se confruntă Seulul în stăvilirea celui de-al treilea val epidemic al său, informează AFP.

Această ţară a fost multă vreme dată drept model în gestionarea crizei sanitare, în special graţie unei strategii foarte avansate de testări şi monitorizare a persoanelor care au intrat în contact cu bolnavii de COVID-19, dar şi a unei bune respectări a restricţiilor de distanţare socială.

Însă o escaladare epidemică la Seul şi în regiunea sa a surprins Coreea de Sud în ultimele săptămâni, iar preşedintele Moon Jae-in şi-a cerut scuze, într-un mesaj pe Facebook, cu privire la dificultăţile cu care se confruntă guvernul său în faţa acestui nou val.

Sâmbătă, el a vorbit despre o situaţie "foarte gravă", în condiţiile în care Coreea de Sud a anunţat 950 de noi cazuri de contaminare, deja un record de la începutul pandemiei.

Duminică, autorităţile sud-coreene au anunţat alte 1.002 de noi cazuri de transmitere locală şi 28 de noi cazuri importate. Aproape 800 de noi cazuri au fost înregistrate în regiunea Seul unde locuieşte jumătate din populaţia ţării.

Creşterea observată în acest weekend în Coreea de Sud intervine după o serie de zile în care numărul de noi cazuri oscila între 500 şi 600, şi în pofida unei înăspriri a restricţiilor, ordonată săptămâna aceasta în zona capitalei.

La evenimente, în special sportive, nu pot participa mai mult de 50 de persoane sau spectatori, cafenelele nu pot servi decât băuturi "la pachet", iar restaurantele trebuie să închidă la orele 21:00.

Coreea de Sud a fost la începutul anului una dintre primele ţări lovite de pandemia născută în China, însă ea a reuşit aproape să scape de contaminări prin sistemul său de "monitorizare, testare, tratare", fără a impune vreodată restricţiile dure din Europa sau din alte regiuni ale lumii.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”