Coronavirus: Peste 150.000 de decese de COVID-19 în Regatul Unit, de la începutul pandemiei

Coronavirus: Peste 150.000 de decese de COVID-19 în Regatul Unit, de la începutul pandemiei

Regatul Unit a înregistrat sâmbătă 313 decese asociate COVID-19, ceea ce ridică la 150.057 numărul total de decese de la începutul pandemiei de coronavirus în această ţară, una dintre cele mai îndoliate din Europa, transmite AFP.

Potrivit cifrelor publicate de guvern, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 146.390 de noi cazuri de îmbolnăvire, o cifră în scădere după recordul înregistrat marţi, în timp ce creşte presiunea asupra spitalelor, în plin val de îmbolnăviri atribuite variantei Omicron, foarte contagioasă.

Chiar dacă numărul persoanelor internate în spital este deocamdată mai puţin ridicat (18.454 de persoane sâmbătă) decât în timpul valurilor precedente, presiunea asupra sistemului de sănătate rămâne foarte puternică.

Potrivit serviciului de sănătate pentru Anglia, NHS England, în 2 ianuarie au fost înregistrate peste 39.000 de absenţe din rândul personalului spitalicesc, angajaţii aflându-se în izolare, fie pentru că s-au infectat cu coronavirus, fie pentru că au intrat în contact cu o persoană infectată, adică 59% mai mult într-o săptămână şi triplu comparativ cu începutul lunii decembrie. Dintre aceştia, peste 4.700 de absenţe s-au înregistrat doar la Londra, care a fost epicentrul noului val de îmbolnăviri. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

5 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla