Coronavirus: Peste 2,1 milioane de vaccinări efectuate în Franţa

Coronavirus: Peste 2,1 milioane de vaccinări efectuate în Franţa

Peste 2.112.000 de vaccinări au fost efectuate în Franţa de la începutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, potrivit datelor oficiale ale Direcţiei generale de sănătate (DGS), publicate sâmbătă, informează Reuters.

Din 26 decembrie, au fost efectuate 1.864.932 de injecţii cu prima doză de vaccin şi 247.260 de rapeluri, specifică DGS într-un comunicat de presă.

În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 21.169 de injecţii suplimentare, precum şi 13.986 de rapeluri în toată ţara, în condiţiile în care de sâmbătă a început administrarea vaccinului AstraZeneca în Franţa.

Primele 100 de doze ale vaccinului AstraZeneca au fost administrate angajaţilor din sănătate, programaţi să se vaccineze, sâmbătă la centrul de vaccinare al spitalului Edouard-Herriot din Lyon.

În conformitate cu recomandările Autorităţii Naţionale pentru Sănătate din Franţa, acest vaccin nu se administrează persoanelor cu vârsta peste 65 de ani. Serul este rezervat mai întâi lucrătorilor din domeniile sănătăţii şi asistenţei sociale, menţionează Le Figaro. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?