Coronavirus: Peste 2,1 milioane de vaccinări efectuate în Franţa

Coronavirus: Peste 2,1 milioane de vaccinări efectuate în Franţa

Peste 2.112.000 de vaccinări au fost efectuate în Franţa de la începutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, potrivit datelor oficiale ale Direcţiei generale de sănătate (DGS), publicate sâmbătă, informează Reuters.

Din 26 decembrie, au fost efectuate 1.864.932 de injecţii cu prima doză de vaccin şi 247.260 de rapeluri, specifică DGS într-un comunicat de presă.

În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 21.169 de injecţii suplimentare, precum şi 13.986 de rapeluri în toată ţara, în condiţiile în care de sâmbătă a început administrarea vaccinului AstraZeneca în Franţa.

Primele 100 de doze ale vaccinului AstraZeneca au fost administrate angajaţilor din sănătate, programaţi să se vaccineze, sâmbătă la centrul de vaccinare al spitalului Edouard-Herriot din Lyon.

În conformitate cu recomandările Autorităţii Naţionale pentru Sănătate din Franţa, acest vaccin nu se administrează persoanelor cu vârsta peste 65 de ani. Serul este rezervat mai întâi lucrătorilor din domeniile sănătăţii şi asistenţei sociale, menţionează Le Figaro. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

2 Ea este noua „patroană” a zahărului din România

3 Ce înseamnă Anul Iepurelui de Apă pentru semnul tău zodiacal chinezesc?

4 Dacă minte el, mințim și noi / Citiți ce spune acest jurnalist ucrainean aflat pe front despre realitatea din teren

5 VIDEO „Ce ridicolă ești! Câtă prostie în ziua de azi, nu mă mir de ce țara e așa cum e!”