Coronavirus: Peste 300 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, administrate în Statele Unite

Coronavirus: Peste 300 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, administrate în Statele Unite

Peste 300 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost administrate în Statele Unite până duminică, 6 iunie, potrivit datelor oferite de Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), relatează dpa.

Aproximativ 63,5% din populaţia adultă a ţării a primit cel puţin o primă doză de vaccin anti-COVID-19, în timp ce peste 52% dintre persoanele cu vârsta de peste 18 ani sunt deja complet vaccinate, conform cifrelor CDC.

Preşedintele american Joe Biden a declarat în luna mai că administraţia sa are drept obiectiv ca 70% dintre adulţi să fi primit cel puţin o doză de vaccin până pe 4 iulie, când în SUA se sărbătoreşte Ziua Independenţei.

În grupul cu vârsta de 65 de ani şi peste, 86,3% au primit o primă doză, iar 75,5% sunt complet vaccinaţi.

De la începutul procesului de vaccinare lansat la mijlocul lunii decembrie a anului trecut, un total de peste 301 milioane de doze au fost administrate în Statele Unite, cu o populaţie de 330 milioane de locuitori.

O asistentă din New York a fost prima persoană din SUA care a fost vaccinată anti-COVID-19, pe 14 decembrie 2020.

Statele Unite utilizează mai ales vaccinurile Moderna şi Pfizer, care sunt administrate în două doze. Vaccinul monodoză Johnson & Johnson este de asemenea folosit în ţară.

Potrivit CDC, SUA au înregistrat 11.134 de cazuri noi de coronavirus pe 6 iunie şi 354 de noi decese asociate COVID-19. În ţară au fost raportate în total 33,1 milioane de cazuri de coronavirus şi peste 594.000 de decese asociate acestei boli.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”