Coronavirus: Peste 3.000 de morţi în 24 de ore în Brazilia, un nou record

Coronavirus: Peste 3.000 de morţi în 24 de ore în Brazilia, un nou record

Brazilia se scufundă într-o criză sanitară scăpată de control, trecând marţi pentru prima dată pragul de 3.000 de decese cotidiene din cauza COVID-19, notează AFP.

Ţara cu 212 milioane de locuitori a înregistrat 3.251 decese în ultimele 24 de ore, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, ceea ce a ridicat numărul total de decese la 298.676 de la apariţia primului caz la sfârşitul lui februarie 2020.

Numărul mediu de morţi în ultimele şapte zile a crescut de peste trei ori de la începutul anului, la 2.364, devenind astfel cel mai mare valoare la nivel mondial.

Brazilia este a doua ţară cea mai îndoliată de pe glob de către pandemia de coronavirus în cifre absolute în urma Statelor Unite.

În total, ţara a înregistrat 12,1 milioane de cazuri, dintre care 82 493 de noi contaminări în ultimele 24 de ore.

Preşedintele de extremă-dreaptă Jair Bolsonaro a afirmat marţi seară că ţara îşi va relua "foarte curând viaţa normală" datorită vaccinării pe care totuşi a condamnat-o de mult timp.

"Doresc să-i liniştesc pe brazilieni şi să-i informez că vaccinurile sunt garantate. Până la sfârşitul anului vom avea peste 500 de milioane de doze de vaccin pentru (a vaccina) întreaga populaţie", a declarat şeful statului.

Până în prezent, 11,1 milioane de brazilieni, sau 5,2% din populaţie, au primit cel puţin o doză de vaccin şi 3,5 milioane două doze, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza datelor oficiale.

O altă schimbare de ton, Jair Bolsonaro, care doreşte să candideze din nou la alegerile din 2022, şi-a exprimat solidaritatea "cu toţi cei care au pierdut pe cineva drag".

Discursul a fost întâmpinat de zgomote de cratiţe lovite, în semn de protest, în principalele oraşe ale ţării, ca Rio de Janeiro, Sao Paulo şi Brasilia, potrivit corespondenţilor agenţiei France Presse. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...