Coronavirus: Peste 30.000 de cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore, un record în Mexic

Coronavirus: Peste 30.000 de cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore, un record în Mexic

Mexicul a înregistrat sâmbătă peste 30.000 de cazuri noi de COVID-19, un record de la începutul pandemiei, ceea ce a determinat unele state mexicane să închidă din nou şcolile, notează AFP.

În 24 de ore, au fost înregistrate 30.671 de cazuri noi, pentru un total de 4.113.789.

Recordul cotidian precedent, de 28.023 de cazuri, a fost atins la 18 august 2021, potrivit Ministerului Sănătăţii. Decesele au rămas, însă, stabile la 202 peste zi.

Pragul de 300.000 de decese din cauza COVID-19 a fost depăşit vineri în Mexic , a cincea cea mai afectată ţară în termeni absoluţi din lume, după Statele Unite, Brazilia, India şi Rusia.

Experţii subliniază că numărul contaminărilor cu COVID-19 în Mexic ar fi mult mai mare decât datele raportate de autorităţi, din cauza puţinelor teste efectuate.

Confruntat cu imposibilitatea de a răspunde la cererea de teste, secretarul pe probleme de sănătate din Ciudad de Mexico le-a cerut tuturor celor care prezintă simptome să se considere purtători ai virusului şi, prin urmare, să se izoleze şi să meargă la spital numai dacă starea lor se deteriorează.

Varianta Omicron, care a fost detectată pentru prima dată la 3 decembrie, a devenit dominantă în ţară, potrivit autorităţilor sanitare, înmulţind contaminările după câteva săptămâni de scădere a cifrelor.

Transportul aerian era în continuare afectat sâmbătă după ce cel puţin 87 de piloţi au fost testaţi pozitiv la COVID-19, ceea ce a forţat anularea sau amânarea a aproximativ 100 de zboruri cu începere de joi, în principal pe aeroportul din capitală.

Guvernul de stânga a recunoscut recrudescenţa pandemiei, dar refuză să suspende activităţile, deoarece spitalizările şi decesele sunt sub control.

Cu toate acestea, cel puţin 14 state au decis să închidă din nou şcolile, care s-au redeschis la sfârşitul lunii august, mai scrie AFP. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...