Coronavirus: Peste 50% mai mulţi morţi în septembrie în Bulgaria decât într-o lună obişnuită prepandemică (Eurostat)

Coronavirus: Peste 50% mai mulţi morţi în septembrie în Bulgaria decât într-o lună obişnuită prepandemică (Eurostat)

Peste 50% mai mulţi bulgari au murit în septembrie decât într-o lună obişnuită dintr-un an prepandemic, arată datele Eurostat, ceea ce face din Bulgaria, ţara cu cea mai scăzută rată de vaccinare din UE, statul comunitar cel mai afectat de valul al 4-lea de COVID-19, relatează Reuters.

Potrivit unui raport al Eurostat care compară numărul de decese suplimentare cu nivelele pre-pandemice, Bulgaria (50,2%) a avut în septembrie cel mai mare exces de mortalitate din UE, urmată de Lituania (31,5%), Grecia (31%) şi România (30,3%), toate peste 30%.


Din septembrie, pandemia s-a înrăutăţit în estul Europei, Bulgaria înregistrând recorduri de bilanţuri zilnice de decese asociate COVID-19 în ultimele săptămâni.

Potrivit unui raport al Statista, Bulgaria a administrat până săptămâna trecută doar 44 de doze de vaccinuri la 100 de persoane, cea mai scăzută rată de vaccinare din UE.

Bulgaria are una dintre cele mai mari rate de decese de COVID-19 pe cap de locuitor din lume, la fel ca şi România, cu a doua cea mai scăzută rată de vaccinare din UE, şi unde vârstnicii sunt în mod special afectaţi.

Numărul de decese suplimentare în întreaga UE a crescut la 12% în septembrie, potrivit Eurostat, în contextul în care nivelul minim din vară de decese suplimentare era de 5% în iulie.

În UE momentul de vârf al deceselor suplimentare a fost în noiembrie 2020, când s-a înregistrat o creştere de 40% faţă de o lună obişnuită prepandemică.

Printre ţările cu cele mai scăzute rate de mortalitate în exces în septembrie au fost Suedia (3,2%) şi Belgia (2,3%).AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale