Coronavirus: Peste 60 de artişti de operă ai Teatrului Naţional din Praga, plasaţi în carantină

Coronavirus: Peste 60 de artişti de operă ai Teatrului Naţional din Praga, plasaţi în carantină

Şaizeci şi doi de artişti ai ansamblului de operă din cadrul Teatrului Naţional din Praga au intrat de luni în carantină, după ce unii dintre ei au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, a anunţat directorul teatrului, Jan Burian, citat de EFE.

"Spectatorii noştri ştiu că astfel de lucruri se întâmplă (...) şi că trebuie făcute schimbări în program", a declarat el pentru postul Radiozurnal.

"Am reuşit să convenim cu autoritatea sanitară scurtarea perioadei (14 zile) de carantină, când testele vor ieşi negative", a precizat el.

În urma situaţiei create, a fost scoasă din program opera "Libuse", a compozitorului ceh Bedrich Smetana, care va fi înlocuită cu o selecţie de arii din opere ceheşti cunoscute, precum "Rusalka", de Antonin Dvorak, şi "Jenufa", de Leos Janacek.

Ansamblul de operă se va orienta, de asemenea, către artiştii altor scene.

Praga a înregistrat în august cea mai mare reizbucnire a cazurilor de coronavirus din Cehia, capitala ţării fiind declarată "zonă portocoalie", pe locul al doilea ca risc de infectare pe o scară cu trei nivele.

Potrivit acestui sistem tip "semafor", Praga este singura localitate din ţară unde există în prezent risc de contagiere.

Teatrul Naţional a fost nevoit să suspende 400 de reprezentaţii după apariţia pandemiei, între martie şi 2 iulie, fapt care a cauzat pierderi de încasări de aproape 5 milioane de euro, în timp ce pierderile pentru întregul an 2020 sunt estimate la 7,2 milioane de euro.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria