Coronavirus: Poliţia londoneză caută patru bărbaţi după un atac asupra unui student din Singapore

Coronavirus: Poliţia londoneză caută patru bărbaţi după un atac asupra unui student din Singapore

Poliţia britanică a anunţat miercuri că este în căutarea a patru suspecţi după un atac asupra unui student din Singapore, pe fondul creşterii rasismului legat de răspândirea noului coronavirus, relatează DPA.

Jonathan Mok, în vârstă de 23 de ani, a postat pe Facebook despre atacul ce a avut loc în timpul nopţii pe aglomerata Oxford Street din centrul Londrei, declarând că unul dintre atacatori i-a spus: "Nu vreau coronavirusul tău la mine în ţară".

Poliţia Metropolitană londoneză a publicat imagini cu patru bărbaţi pe care doreşte să-i audieze în urma unui "atac rasist agravat" pe 24 februarie.

"Victima în vârstă de 23 de ani a fost lovită cu pumnii şi a suferit răni la faţă", a declarat poliţia, adăugând că nu a efectuat nicio arestare.

"Acest atac a lăsat victima lovită şi rănită", a spus sergentul detectiv Emma Kirby. "Genul acesta de comportament violent nu îşi are locul pe străzile noastre şi ne angajăm să-i găsim pe autori".

Mok a postat fotografii cu rănile sale, spunând că a fost atacat de mai multe persoane care păreau a avea în jur de 20 de ani.

El a notat că atacurile rasiste împotriva asiaticilor "au fost în creştere" în ultimele săptămâni.

"Personal, am experimentat mai multe declaraţii rasiste la adresa mea în ultimele săptămâni, unele implicând referiri la coronavirus", a scris Mok.

"Cu toate acestea, poveştile şi videoclipurile cu asalturi motivate rasial par întotdeauna că nu ţi s-ar întâmpla niciodată", a notat el.

Mok a mai spus că vrea să vorbească pentru că acest atac "a evidenţiat o problemă importantă ce trebuie adusă în centrul atenţiei".

"Tuturor celor care mi-au spus că Londra nu este rasistă, mai gândiţi-vă", a mai scris el.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...