Coronavirus: Polonia ar putea prezenta în curând primul test de susceptibilitate

Coronavirus: Polonia ar putea prezenta în curând primul test de susceptibilitate

Cercetătorii polonezi se pregătesc să prezinte ceea ce ei susţin că ar putea fi primul test de susceptibilitate privind noul coronavirus, transmite luni thenews.pl.

Testul, care ar urma să fie prezentat în cursul acestei săptămâni sau săptămâna viitoare, le va permite medicilor să prezică o evoluţie mai gravă a COVID-19 la unii pacienţi.

Potrivit agenţiei de presă PAP, proiectul realizat de cercetătorii de la Centrul de studii ADN din oraşul Poznan (vestul Poloniei) se află în etapa finală.

Studii şi observaţii medicale au indicat că unii oameni sunt mai susceptibili la anumite infecţii decât alţii. Testul polonez, folosind rezultate ale cercetărilor efectuate în SUA şi China asupra unor mutaţii specifice ale virusului la pacienţii cu COVID-19, va face posibilă detectarea unei susceptibilităţi genetice mai mari la virusul SARS-CoV-2.

''Acesta este primul astfel de test genetic din lume'', a afirmat şeful programului de cercetare şi dezvoltare din cadrul Centrului de studii ADN de la Poznan, Jacek Wojciechowicz.

El a adăugat că testul va face posibilă identificarea pacienţilor care necesită spitalizare încă de la primele stadii ale bolii şi în cazul cărora estimările sunt mai pesimiste. ''Acest lucru îi va ajuta pe medici să pună un diagnostic şi să trateze boala'', a explicat Wojciechowicz. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…