Coronavirus: Polonia înregistrează un număr record de contaminări de la începutul pandemiei, aproape 30.000

Coronavirus: Polonia înregistrează un număr record de contaminări de la începutul pandemiei, aproape 30.000

Polonia a înregistrat miercuri 29.978 de infectări cu coronavirus în ultimele 24 de ore, un record de la începutul pandemiei, iar guvernul ia în considerare înăsprirea restricţiilor, relatează AFP.

Ministerul Sănătăţii a semnalat de asemenea 575 de decese cauzate de COVID-19, la o populaţie de 38 de milioane de locuitori.

"Perioada cea mai grea abia urmează", a declarat presei premierul Mateusz Morawiecki, adăugând că noile restricţii pentru perioada Paştelui catolic vor fi anunţate joi.

Precedentul record de infectări zilnice era de 27.875, înregistrat la 7 noiembrie.

Potrivit experţilor, numărul real de contaminări ar putea fi mult mai ridicat, dat fiind faptul că Polonia nu testează decât persoane care prezintă deja simptome ale bolii.

Morawiecki a mai spus că rata de ocupare a paturilor şi a aparatelor cu oxigen în spitalele COVID-19 este de 75% şi că în ajutorul personalului medical au fost chemate cadre în rezervă ale armatei şi pompierilor.

Ministerul Sănătăţii, Adam Niedzielski, a declarat miercuri că situaţia este gravă în Mazovia, regiunea din centrul Poloniei unde se află capitala Varşovia, şi în regiunea Silezia din sudul ţării.

"Din păcate, semnalele de astăzi ne fac să ne gândim foarte serios la înăsprirea restricţiilor", a declarat Niedzielski pentru site-ul Wirtualna Polska.

Premierul Mateusz Morawiecki anunţase încă de marţi că până joi vor fi prezentate noi restricţii.

"Cu cât mai mulţi oameni vor respecta regulile şi se vor vaccina, cu atât mai repede se va încheia al treilea val", a insistat el.

La începutul lunii, Polonia a reintrodus o serie de restricţii pentru a lupta împotriva valului de infectări - a închis şcolile, centrele comerciale, teatrele şi sălile de spectacol. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...