Coronavirus: Polonia se aşteaptă la 15.000 de cazuri de COVID-19 pe zi în toamnă

Coronavirus: Polonia se aşteaptă la 15.000 de cazuri de COVID-19 pe zi în toamnă

Polonia riscă să se confrunte cu circa 15.000 de noi cazuri de COVID-19 pe zi dacă nu intensifică vaccinarea înaintea unui potenţial val patru al epidemiei în toamnă, a avertizat marţi ministrul polonez al sănătăţii, în contextul temerilor privind ritmul lent al vaccinării, relatează Reuters.

Cu circa 100 de noi cazuri de COVID-19 pe zi în prezent, Polonia încă nu trece printr-o creştere puternică a infectărilor provocate de varianta Delta a coronavirusului, descoperită prima dată în India şi care este pe cale să devină dominantă în Europa, unde unele ţări au reintrat deja pe un trend crescător al infectărilor.

Dar ministrul polonez al sănătăţii, Adam Niedzielski, a atras atenţia că Polonia, ţară ce a ridicat aproape toate măsurile antiepidemice şi cetăţenii ei se bucură de o vară oarecum fără restricţii, riscă să se confrunte în toamnă cu circa 15.000 de cazuri de COVID-19 în fiecare zi. Prin urmare, el şi-a îndemnat concetăţenii care încă nu s-au vaccinat să facă acest lucru.

''Cele mai multe estimări converg asupra faptului că în septembrie-octombrie, sau noiembrie, s-ar putea să ne confruntăm cu o nouă accelerare (a epidemiei) şi trebuie să tratăm aceasta drept scenariul cel mai probabil'', a subliniat oficialul polonez la o conferinţă de presă.

El a estimat că în cazul unei rate ridicate a vaccinării numărul cazurilor zilnice de COVID-19 ar putea fi diminuat în Polonia până la aproximativ 1.000-2.000 pe zi în noul val epidemic ce se întrevede. În perioada de vârf a celui de-al treilea val, Polonia, ţară cu circa 38 de milioane de locuitori, a înregistrat peste 35.000 de cazuri zilnice. Până în prezent puţin peste 14 milioane de polonezi au fost complet vaccinaţi anti-COVID-19.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro