Coronavirus: Polonia va dona Taiwanului 400.000 de doze de vaccin AstraZeneca

Coronavirus: Polonia va dona Taiwanului 400.000 de doze de vaccin AstraZeneca

Polonia va dona 400.000 de doze de vaccin AstraZeneca împotriva COVID-19 Taiwanului, conform unui anunţ făcut sâmbătă de Ministerul Sănătăţii de la Varşovia, transmite Reuters.

Taiwanul se confruntă cu un focar relativ redus de infecţii cu noul coronavirus, pe care reuşeşte să-l ţină sub control, iar rata vaccinării este de doar aproximativ 5% din populaţia de 23,5 milioane de persoane.

Taiwanul a primit deja aproximativ 6 milioane de doze de vaccin din partea Japoniei şi Statelor Unite ale Americii, ceea ce-i permite să-şi accelereze programul de inoculare despre care se spune că a suferit întârzieri din cauza Chinei, deşi Beijingul neagă că ar fi încercat să-l obstrucţioneze, notează Reuters.

Polonia a anunţat că această donaţie sub forma de vaccinuri este rezultatul unei acţiuni diplomatice de reciprocitate, după ce Taiwanul a ajutat Polonia în primul val al pandemiei prin donarea de echipamente medicale.

"Rememorând acest gest important, Varşovia va oferi Taiwanului 400.000 de doze de vaccin împotriva coronavirusului pentru a accelera programul de vaccinare. Creşterea numărului global de oameni vaccinaţi este în interesul tuturor", conform comunicatului diplomaţiei poloneze.

Recent, Slovacia, Cehia şi Lituania au donat sau au anunţat că vor dona vaccinuri Taiwanului, care a respins în repetate rânduri oferte similare din partea Beijingului, invocând neîncrederea în vaccinurile produse în China.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Picanterii ale escortelor despre mahării prezenți la Forumul de la Davos

2 Omul finanțelor OMV, vizită intempestivă la București

3 Această imagine este reală...

4 ULTIMA ORĂ DIICOT a extins urmărirea penală în cazul fraților Tate / Care sunt noile acuzații

5 VIDEO Ciudatul caz al femeii care și-a văzut soțul mort în 2014 într-o reclamă recentă