Coronavirus: Populaţia trebuie pregătită pentru ieşirea din izolare (ECDC)

Coronavirus: Populaţia trebuie pregătită pentru ieşirea din izolare (ECDC)

Directoarea Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), Andrea Ammon, a recomandat luni unei comisii a Parlamentului European să gestioneze aşteptările populaţiei privind încetarea treptată a restricţiilor după epidemia de COVID-19, transmite AFP.

"Este un maraton, nu un sprint", a declarat Ammon într-o videoconferinţă cu comisia legislativului european pentru mediu şi sănătate publică. Ea a apreciat că trebuie avute în vedere aşteptările privind pandemia provocată de coronavirus, durata acesteia şi efectul pe termen scurt asupra vieţii. "Nu se va încheia prea curând şi oamenii trebuie să se pregătească mintal pentru asta", a avertizat şefa ECDC.

Un alt mesaj, adresat publicului, a fost că "nu trebuie să lăsăm garda jos". Ammon a insistat că este nevoie de implicarea în continuare a comunităţilor pentru a menţine normele sanitare stricte - spălatul pe mâini, distanţarea socială sau portul măştii.

Conform datelor ECDC, în Europa s-au înregistrat până duminica trecută peste 1,36 milioane de cazuri de infectare cu coronavirus şi aproape 140.000 de morţi.

Ritmul în care apar cazuri noi este încă în creştere în Bulgaria, în timp ce în Regatul Unit, Polonia, România şi Suedia nu au avut loc schimbări importante în ultimele 14 zile, iar în toate celelalte ţări europene, numărul de cazuri noi a scăzut. Sâmbăta trecută părea că Europa a trecut peste vârful valului iniţial de transmitere a bolii, a afirmat Andrea Ammon. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana a fugit cu „morcovul italian”?

2 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu

3 VIDEO Priviți ce postează Armata Rusiei!

4 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

5 Valentin Naumescu: Rusia a luat deja decizia privind Ucraina / Amănuntul uitat de mulți și invocat de profesor