Coronavirus: Portugalia se pregăteşte de Sărbători, după o săptămână cu un număr record de decese

Coronavirus: Portugalia se pregăteşte de Sărbători, după o săptămână cu un număr record de decese

După ce au fost publicate noile reguli care trebuie respectate de Crăciun şi de Revelion, portughezii au început deja pregătirile de sărbători încercând să uite de cea mai neagră săptămână ca număr de decese, când s-au înregistrat 536 de decese în decurs de şapte zile, relatează EFE.

Duminică s-a repetat al doilea record ca număr de decese după luna martie, cu 87 de morţi într-o singură zi, un număr raportat şi în 28 noiembrie şi care a fost depăşit doar pe 16 noiembrie, când s-au înregistrat 91 de decese - un record istoric pentru Portugalia.

În total, ţara însumează 4.963 de morţi şi 322.474 de cazuri pozitive de la începerea pandemiei, potrivit datelor Direcţiei Generale de Sănătate (DGS).

Regiunea cea mai afectată de pandemie în ultimele două luni este Nordul, unde s-au înregistrat 59 % dintre contagierile raportate duminică, urmată de Lisabona şi de Valle del Tajo, cu 20 % din infectări.

Portugalia se află până în 23 decembrie în stare de urgenţă, cel mai înalt nivel de alertă, deşi preşedintele ţării, Marcelo Rebelo de Sousa, a anunţat că ar putea prelungi starea de urgenţă pentru a fi cuprinsă şi perioada de Crăciun.

De Crăciun, Portugalia va relaxa măsurile pentru ca familiile să se poată reuni, însă deplasările între municipii vor fi interzise la sfârşitul anului.

Luni, cum a fost cazul şi la sfârşit de săptămână, mobilitatea a fost restricţionată pentru a limita deplasările nenecesare în acest weekend prelungit, având în vedere că marţi, 8 decembrie, se sărbătoreşte Ziua Naţională şi este liber.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...