Coronavirus: Premierul ceh speră ca cei peste 60 de ani să se poată înscrie pentru vaccinare începând cu luna martie

Coronavirus: Premierul ceh speră ca cei peste 60 de ani să se poată înscrie pentru vaccinare începând cu luna martie

Premierul ceh Andrej Babis şi-a exprimat, duminică, speranţa ca locuitorii cu vârsta peste 60 de ani să se poată înscrie pentru vaccinare împotriva COVID-19 începând cu luna martie, informează dpa.

Aceasta ar extinde posibilitatea de vaccinare dincolo de actualele categorii prioritare, cum sunt lucrătorii din sistemul sanitar, bătrânii din aziluri şi toţi cetăţenii de peste 80 de ani.

Într-o înregistrare video postată pe o reţea socială, Babis a declarat că în ţară au loc dezbateri despre prioritizarea şi a persoanelor cu boli cronice. Următorii paşi vor fi discutaţi în săptămânile ce urmează, a spus Babis, potrivit declaraţiilor sale difuzate de agenţia CTK.

Până acum aproape 346.500 de persoane au fost vaccinate în Republica Cehă, dintre care 91.000 au primit şi a doua doză, a adăugat premierul ceh.

Politicienii cehi ar urma de asemenea să discute în ce condiţii copiii ar putea reveni la şcoală, a mai spus el.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”