Coronavirus: Premierul chinez, în vizită în oraşul Wuhan; Directorul general al OMS se deplasează în China

Coronavirus: Premierul chinez, în vizită în oraşul Wuhan; Directorul general al OMS se deplasează în China

Premierul chinez Li Keqiang s-a deplasat luni în oraşul Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus, care a contaminat deja peste 2.700 de persoane din întreaga ţară, a anunţat guvernul de la Beijing, relatează AFP.

Li Keqiang se află în capitala Hubei (centru) pentru a ''cerceta şi ghida'' eforturile autorităţilor de a combate virusul, dar de asemenea pentru a se ''întâlni cu pacienţii şi personalul medical din linia frontului'' epidemiei, a precizat guvernul.

Aceasta este prima vizită a unui înalt responsabil chinez în oraş de la declanşarea epidemiei provocate de un nou coronavirus, care a ucis 80 de persoane şi a contaminat cel puţin 2.744 de persoane în China din decembrie.

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a anunţat de asemenea că se deplasează în China pentru a discuta cu autorităţile modalităţile de a combate epidemia de coronavirus.

"Sunt în drum spre Beijing pentru a mă întâlni cu guvernul şi cu specialişti din domeniul sănătăţii cu privire la măsurile pentru combaterea epidemiei de coronavirus'', a scris pe Twitter Tedros Adhanom Ghebreyesus.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia