Coronavirus: Premierul Japoniei declară stare de urgenţă la Tokyo şi în alte trei prefecturi până la 7 februarie

Coronavirus: Premierul Japoniei declară stare de urgenţă la Tokyo şi în alte trei prefecturi până la 7 februarie

Premierul Japoniei, Yoshihide Suga, a decretat joi o nouă stare de urgenţă, care vizează zona metropolitană Tokyo şi trei prefecturi adiacente, ca răspuns la o creştere a numărului de infecţii cu noul coronavirus, informează Reuters, AFP şi Xinhua.

Starea de urgenţă se instituie începând de vineri, 8 ianuarie, până la data de 7 februarie, a declarat premierul la începutul unei şedinţe a grupului operativ guvernamental pe tema măsurilor împotriva COVID-19.

"Declarăm starea de urgenţă" deoarece "există îngrijorări că răspândirea rapidă a noului coronavirus în întreaga ţară va avea un impact semnificativ asupra vieţii locuitorilor şi asupra economiei", a declarat Yoshihide Sugai.

Conform noilor măsuri, locuitorii sunt îndemnaţi să rămână acasă, iar restaurantele şi barurile nu vor mai servi băuturi alcoolice după ora 19:00 şi se vor închide până la ora 20.00. De asemenea, programul de funcţionare al sălilor de sport, magazinelor şi centrelor de divertisment va fi scurtat.

Tokyo a raportat joi alte 2.447 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, cea mai mare cifră zilnică înregistrată pentru a doua zi consecutiv. Cifra anunţată joi depăşeşte cu mult recordul zilnic anterior, stabilit miercuri, de 1.591 de cazuri.

Deşi mai puţin afectată de pandemie decât multe alte ţări, Japonia a înregistrat miercuri, pentru prima dată, 6.000 de noi infecţii zilnice. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...